فلسطین، یک کلیک و تمام
چهارشنبه، شهریور ۲۳، ۱۳۹۰
این روزها مجموعه مقالههای «فلسطین» را که پروژهای از اسكيزوفكتوری است، میخوانم. این کار ۶۰ صفحهای سومین پروژهی آنهاست که شامل مقالهها و ترجمههای خوبی درباره وضعیت فلسطین است. گفتگوی ژیل دلوز با الیاس سنبر با عنوان «سرخ پوست های فلسطین» یکی از متنهای خوبی بود که در این مجموعه خواندم. قرار است که این هفته تشکیلات خودگردان درخواست عضویت در سازمان ملل را ارائه دهند تا شاید بعد از چندین دهه کشمکش فلسطین به عنوان کشوری مستقل شناخته شود. این مسئله ممکن است تنها جنبهی نمادین داشته باشد و کمکی به کم شدن فشار و سرکوب فلسطینیها نکند، اما همانطور که دلوز و سنبر در گفتگویشان تاکید میکنند، جلوی ناپدید شدن یک ملت را خواهد گرفت. به محض اینکه به عنوان کشور به رسمیت شناخته شوند دیگر اشغالگران نمیتوانند مانند سرخپوستان آمریکایی آنها را ناپدید کنند.
عنوان این پست یعنی «فلسطین یک کلیک و تمام» مقالهی دیگری در همین مجموعه در مورد نقش رسانه و روزمره کردن فاجعه است. فاجعه آنقدر عادی میشود که من یک گوشهی امن دنیا مینشینم و تنها با یک کلیک در کمپین یک میلیون امضا برای تشکیل دولت فلسطین شرکت میکنم. اگر کمی بیشتر دغدغه داشته باشم آن را در توییتر و فیس بوک ام به اشتراک میگذارم و تمام. معرفی این مجموعه مقاله برای مقابله با این حس بیخاصیتی بود. اول اینکه خودم بیشتر بخوانم و بدانم و بعد هم دیگران را تشویق کنم بخوانند شاید به مسئله علاقمند شدند.
میخواستم اسكيزوفكتوری را معرفی کنم و اینکه این سایت را دریابید، دیدم دیگر در دسترس نیست و تنها نوشته است که به دلیل اخطار قضایی نمیتواند به کار خود ادامه دهد. حیف! اما پروژهی فلسطین را از اینجا دانلود کنید. خوب شد قبلا دانلود کرده بودم که حالا بتوانم جایی در دسترس بگذارم. آخرش هم نوشتهاند با لينك دادن به اسكيزوفكتوری، يا ارسال الكترونيكی آثار توليدشده در آن براي دوستانتان، يا به اشتراكگذاری آن در فضاي اينترنت و شبكههای اجتماعی، يا چاپِ كاغذی آن، به تكثير و توزيعِ اين آثار، و نيز به جريان افتادنِ دانشهای آزاد، فراگير، و غيرهژمونيك ياری رساني كنيد. محصولات منتشرشده در اسكيزوفكتوری فاقد كپیرايت هستند، و استفاده از آنها به هر نحو آزاد است.