هالیدی جامعهشناسها
یکشنبه، اردیبهشت ۱۲، ۱۳۸۹
یک- آنها که علومپایه یا مهندسی خواندهاند کتاب فیزیک پایه هالیدی را میشناسند. یک کتاب درسی بزرگ و مفصل که همه موضوعات و شاخههای فیزیک را در سطح پایه و مقدماتی پوشش میدهد. هالیدی اسم نویسندهاش است، و این وسط حق آن نویسندهی دیگر، رزنیک، همیشه خورده میشود. آن وقتها که ما هالیدی میخواندیم، ترجمه چند جلدی شدهاش در بازار بود. کتاب خیلی خوبی بود و من طرفدار سوالهای قبل از مسئلههای آخر هر فصل بودم. اما بعدها که به دانشجوهای جدیدتر اصل کتاب را دادند، فهمیدم واقعا طراحی و شکل و رنگ چقدر موثر است.
دو- یکی دو هفته پیش در یکی از کتابفروشیهای دهاتمان گشت میزدیم که یک کتاب بزرگ و قشنگ و رنگی توجهام را جلب کرد. عنواناش جامعهشناسی بود و خیلی زود فهمیدم همان کتاب مرجع جامعهشناسی آنتونی گیدنز است. از دیدن شکل و شمایل و طراحیاش به شدت یاد هالیدی افتادم. عکسها، جدولها و نمودار، جعبههایی شامل سوالهای انتقادی، خلاصه موضوع آخر هر فصل، معرفی منابع دیگر برای مطالعه بیشتر و لینکهای مرتبط اینترنتی نکتههای مهمی بودند که علاوه بر محتوا جذابیت کتاب را بیشتر میکرد. تخفیف قابل توجهی هم شاملاش شده بود که وسوسهمان کرد بخریماش. فکر کردیم حالا که به این موضوع علاقه داریم، برای مطالعه خوب است از هالیدیشان شروع کنیم!
پینوشت: یادداشت دانا درباره کتاب فیزیک هالیدی یادم انداخت یک هفته است میخواهم این پست را بنویسم.
پی نوشت 2: این همه نوشتم اصلا یادم رفت بپرسم دوستان جامعه شناس نظر بدهند در مورد هالیدی بودن این کتاب!
2 نظرات:
دوست عزیزماین کتاب کتاب بسیار خوبیه اما توی ایران چندان مورد توجه نیست لااقل استادهای ما رفرنس نمی دادند. قران ما نظریات جامعه شناسی ریتزر هست و برای شروع توی دانشگاه مبانی جامعه شناسی بروس کوئن تدریس میشه .
زمان ما که هالیدی محسوب میشد و ترم یک برای درس مبانی جامعه شناسی خواندن این کتاب و پاس کردنش اجباری و ضروری و لازم بود. بعدتر هم به عنوان رفرنس خیلی زیاد مورد استفاده قرار می گرفت. کتاب خوبیه که به نظرم داشتن و خواندنش برای هرکسی که به جامعه شناسی علاقه منده لازمه.
Do you have any idea? Click here and post a Comment